Brzoskwiniowe z galaretką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Biszkopt: białka ubijamy,
dodając stopniowo cukier
i żółtka. Wsypujemy mąkę wymieszaną
z proszkiem. Mieszamy.
Ciasto dzielimy na pół
i pieczemy dwa biszkopty po
ok. 40 minut w 180 °C.
2.Masa: mąki wsypujemy do
1/2 szklanki mleka, resztę
mleka zagotowujemy z cukrami.
Wlewamy mleko z mąkami
i gotujemy budyń, cały czas
mieszając. Studzimy.
3.Brzoskwinie osączamy
i kroimy w kawałki. Margarynę
ucieramy na puch. Stopniowo
dodajemy budyń. 1/3 masy
odkładamy. Połową pozostałej
masy smarujemy biszkopta
i układamy 1/2 brzoskwiń.Przykrywamy drugą połową
masy i biszkoptem. Wykładamy
resztę masy i owoców.
4.Galaretkę przygotowujemy
według przepisu na opakowaniu.
Gdy zacznie tężeć, wykładamy
na ciasto. Chłodzimy
Komentarze