Brzoskwiniowe z galaretką

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Przygotowuję je z różnymi owocami, zależnie od pory roku. Za każdym razem wspaniale smakuje

Składniki:

  • Biszkopt:
    ● 8 jajek
    ● 8 łyżek cukru
    ● 8 łyżek mąki pszennej
    ● łyżeczka proszku do pieczenia
    Masa budyniowa:
    ● 1/2 l mleka
    ● 1/2 szkl. cukru
    ● cukier waniliowy
    ● 2 łyżki mąki pszennej
    ● 2 łyżki mąki ziemniaczanej
    ● kostka margaryny
    Oraz:
    ● puszka brzoskwiń
    ● galaretka brzoskwiniowa
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery

Brzoskwiniowe z galaretką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Biszkopt: białka ubijamy,
    dodając stopniowo cukier
    i żółtka. Wsypujemy mąkę wymieszaną
    z proszkiem. Mieszamy.
    Ciasto dzielimy na pół
    i pieczemy dwa biszkopty po
    ok. 40 minut w 180 °C.
  • 2. Masa: mąki wsypujemy do
    1/2 szklanki mleka, resztę
    mleka zagotowujemy z cukrami.
    Wlewamy mleko z mąkami
    i gotujemy budyń, cały czas
    mieszając. Studzimy.
  • Brzoskwiniowe z galaretką 3. Brzoskwinie osączamy
    i kroimy w kawałki. Margarynę
    ucieramy na puch. Stopniowo
    dodajemy budyń. 1/3 masy
    odkładamy. Połową pozostałej
    masy smarujemy biszkopta
    i układamy 1/2 brzoskwiń.Przykrywamy drugą połową
    masy i biszkoptem. Wykładamy
    resztę masy i owoców.
  • 4. Galaretkę przygotowujemy
    według przepisu na opakowaniu.
    Gdy zacznie tężeć, wykładamy
    na ciasto. Chłodzimy

Porady

Do masy można dodać odrobinę spirytusu.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Brzoskwinie

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_06-2011

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować