Brzoskwiniowe z galaretką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Biszkopty (każdy oddzielnie): ubić jajka z cukrem, dodać przesianą mąkę połączoną z proszkiem (w ciemnym biszkopcie połączoną też z kakao), dokładnie wymieszać. Wylać na 2 formy prostokątne o wymiarach ok. 36x25cm i upiec w 150*C z termoobiegiem. Wystudzić.
Masa: brzoskwinie z syropem zmiksować i połączyć z żelatyną rozpuszczoną w pół szklanki gorącej wody. Masę wylać na ciemny biszkopt. Galaretki rozpuścić w 800ml gorącej wody, wystudzić, ew. wlać mleko, wymieszać. Tężejące galaretki wylać na masę brzoskwiniową. Przykryć jasnym biszkoptem. Odstawić do stężenia, udekorować polewą czekoladową i kolorową posypką.
Komentarze