Brzoskwiniowe z galaretką

5 (163 ocen)

  • 3 godz. 20 min

Kolorowe, tanie i łatwe w wykonaniu ciasto

  • 3 godz. 20 min

Składniki:


  • Biszkopt jasny:
    2 jajka
    2/3 szklanki cukru
    łyżeczka proszku do pieczenia
    2/3 szklanki mąki tortowej;
    Biszkopt ciemny:
    tak jak jasny biszkopt + łyżka kakao;
    Masa brzoskwiniowa:
    puszka brzoskwiń w syropie
    3 dag żelatyny;
    Galaretka:
    2 opakowania galaretki czerwone
    ew. pół szklanki mleka
Wystaw ocenę:

5 (163 ocen)

Zobacz również:

Desery

Brzoskwiniowe z galaretką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Biszkopty (każdy oddzielnie): ubić jajka z cukrem, dodać przesianą mąkę połączoną z proszkiem (w ciemnym biszkopcie połączoną też z kakao), dokładnie wymieszać. Wylać na 2 formy prostokątne o wymiarach ok. 36x25cm i upiec w 150*C z termoobiegiem. Wystudzić.
    Masa: brzoskwinie z syropem zmiksować i połączyć z żelatyną rozpuszczoną w pół szklanki gorącej wody. Masę wylać na ciemny biszkopt. Galaretki rozpuścić w 800ml gorącej wody, wystudzić, ew. wlać mleko, wymieszać. Tężejące galaretki wylać na masę brzoskwiniową. Przykryć jasnym biszkoptem. Odstawić do stężenia, udekorować polewą czekoladową i kolorową posypką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować