BRUKSELKA Z MAŚLANĄ PANIERKĄ

4.5 (147 ocen)

Brukselka w takiej maślanej panierce smakuje wybornie.

Składniki:



  • 0,50 kg. świeżej brukselki
    3 łyżki bułki tartej
    4 łyżki masła
    1 łyżka soku z cytryny
    2 gałązki świeżego rozmarynu
    sól do smaku.
Wystaw ocenę:

4.5 (147 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Brukselka z maślaną panierką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1.


    Brukselkę oczyścić,umyć i ugotować do miękkości w osolonej wodzie z dodatkiem soku z cytryny i gałązkami rozmarynu,wyjąć z wody.


  • 2.
    Na patelni rozgrzać masło,wsypać bułkę tartą i lekko zrumienić.Dodać odsączona brukselkę i całość delikatnie wymieszać.
  • 3. Podawać jako samodzielne danie dla jaroszy lub jako dodatek do dań mięsnych.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować