REKLAMA

Pieczona brukselka

wyświetlono: 755 | dodany do książki kucharskiej: 1 | polecenia: 0

Dzięki upieczeniu brukselka zyskuje nowy smak, wg mnie lepszy niż po ugotowaniu. Piekę ją jako dodatek do obiadu albo po prostu na przekąskę.

opublikowany: 21.11.2019
Udostępnij Pinterest
  • dla 2 osób
  • 30 min
  • Łatwy

Składniki:

  • 30 dkg brukselki świeżej,
    ok 2-3 łyżki oliwy,
    papryka wędzona w proszku,
    sól, pieprz,
    tymianek suszony
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

Sposób przygotowania:

Posiłek:

Sposób przygotowania:

  • 1. Brukselkę płuczemy, obieramy z wierzchnich listków. Przekrajamy brukselkę na pół. Wykładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Po 10 minutach wyjmujemy blaszkę i skrapiamy wszystkie brukselki oliwą, posypujemy solą, pieprzem, wędzoną papryką i tymiankiem. Zapiekamy jeszcze ok 15 minut. Smakuje dobrze na ciepło i na zimno.
Dodaj do książki kucharskiej
Wyślij Udostępnij Podziel się Wyślij

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Komentarze

Podobne przepisy

Dodane przez: kuchenny świat

Pieczona brukselka z miodem

Zapraszam na smaczną pieczoną brukselkę z miodem. Pyszny dodatek do drugiego dania. Polecam.

kategoria: Dodatki opublikowany: 22.02.2020 | wyświetlono: 1202 Książki kucharskie: 1 | Polecenia: 0
Dodane przez: anamarisworld Anna Jedynasty - www.anamarisworld.blogspot

Brukselka z żurawiną (na słodko)

Brukselka z żurawiną (na słodko)

kategoria: Sałatki Przekąski opublikowany: 10.10.2018 | wyświetlono: 514 Książki kucharskie: 0 | Polecenia: 0

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE