Halibut z pistacjową panierką

  • wyświetlono: 2524 |
  • dodany do książki kucharskiej: 5 |
  • polecenia: 0

Pyszna ryba z chrupiącym pistacjowym wierzchem.

DSC_1166
  • 30min

Składniki


600 g filetu z halibuta (ze skórą)
10 łyżek rozdrobnionych pistacji
10 łyżek bułki tartej
2 szalotki
ząbek czosnku
1/2 łyżeczki startej skórki z cytryny
5 łyżek natki pietruszki
8 łyżek oliwy z oliwek
sól ,pieprz

Sposób przygotowania przepisu:

Halibut z pistacjową panierką

  • 1. Filet płuczemy ,osuszamy papierowym ręcznikiem. Oprószamy solą i pieprzem.
    Pistacje bardzo drobno siekamy ,prażymy na suchej patelni ,mieszamy z bułką tartą ,posiekanymi szalotkami i czosnkiem ,skórką z cytryny ,posiekaną natką i oliwą. Wierzch ryby obkładamy panierką i układamy na naoliwioną blaszkę skórą do dołu. Piekarnik rozgrzewamy do 200°C i pieczemy na środkowej półce 10 min. Następnie włączamy funkcję grilla (można dać też na najwyższą półkę) i pieczemy 4-5 min.
    Rybę podałem ze szparagami smażonymi na maśle z dodatkiem czosnku i ziemniakami z koperkiem.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniaw_kilka_chwilzdrowie_na_talerzumama_mnie_nauczylaszybki_obiad

Komentarze

Podobne przepisy

Halibut pieczony z orzechami włoskimi

Dodane przez: Futka

Halibut pieczony z orzechami włoskimi

Propozycja na smakowitego, lekkiego...

Spaghetti z pistacjowym pesto

Dodane przez: Futka

Spaghetti z pistacjowym pesto

Uwielbiam pistacje i uwielbiam...

Szparagi z chudym twarogiem i pistacjowym pesto

Dodane przez: Ewa Mróz

Szparagi z chudym twarogiem i pistacjowym...

Pyszne, mega zdrowe a do tego dietetyczne...

image-0fmmta7

Dodane przez: natalia2004

Piccata z halibutem

Moja rybna wersja włoskiego dania

Smażony halibut z warzywami curry

Dodane przez: evita0007

Smażony halibut z warzywami curry

Smaczny i delikatny obiadek :-)

rybka

Dodane przez: ela7751

Ryba jak smażona ale z pieca-HALIBUT

przepis od znajomych z nad morza

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE