Brukselka jak gołąbki

4.49 (201 ocen)

Kiedyś nie lubiłam brukselki. Wraz z tym jak zaczęłam sama gotować, nauczyłam się przyrządzać ją tak by mi smakowała. Głównym błędem jest rozgotowywanie brukselki, moim zdaniem jest wtedy niesmaczna.

Składniki:


  • 100g ryżu
    300g brukselek
    250g mięsa mielonego
    3 łyżki koncentratu pomidorowego
    cebula
    1 łyżeczka ostrej papryki
    olej
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.49 (201 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Brukselka jak gołąbki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ryż gotujemy zgodnie przepisem na opakowaniu. Brukselki obieramy z wierzchnich listków, odkrawamy końcówki i nacinamy na krzyż. Gotujemy około 8 minut w osolonej wodzie.

  • 2. Cebulę drobno siekamy, podsmażamy wraz z mięsem mielonym posypanym przyprawami na rozgrzanym oleju do zarumienienia.
  • 3. Do mięsa i cebuli dodajemy ryż, przekrojone na pół brukselki i koncentrat pomidorowy. Mieszamy i podsmażamy jeszcze chwilę.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Brukselka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować