BROWNIES Z CUKINIĄ

0 (0 ocen)

  • 50 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Średni

Czekoladowe ciasto, lekkie i zdrowe... Niemożliwe, no może nie, aż tak do końca, ale: bez masła, bez białego cukru, z mąką z pełnego przemiału, no i ta cukinia dodająca wilgotności.

  • 50 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Średni

Składniki:

  • - cukinia starta na grubych oczkach: 2 szklanki
    - oliwa z oliwek: 0.5 szklanki
    - miód: 0.5 szklanki
    - jaja: 2 sztuki
    - cukier waliniowy: 1 opakowanie
    - mąka orkiszowa pelnoziarnista: 1.75 szklanki
    - kakao: 0.5 szklanki
    - czekolada gorzka: 20 dekagramów
    - sól: 0.5 łyżeczki
    - proszek do pieczenia: 0.75 łyżeczki
    - cynamon: 0.5 łyżeczki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasto czekoladowe Brownie Desery

Brownies z cukinią - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Startą cukinię przełożyć na sitko i lekko ją uciskając, pozbawić nadmiaru cieczy. Pod koniec osuszyć jeszcze ręcznikiem papierowym.
  • 2. Formę (20x20 cm) wyłożyć papierem do pieczenia.
  • 3. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej i lekko przestudzić.
  • 4. W misce wymieszać mokre składniki: miód, oliwę i jajka. W drugiej misce wymieszać składniki suche: mąkę, proszek do pieczenia, cukier waniliowy, sól, kakao i cynamon.
  • Brownies z cukinią 5. Wymieszać wszystkie składniki i masę wylać do przygotowanej formy.

    Piec 30-40 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C. Sprawdzić patyczkiem - ma być czysty po nakłuciu ciasta.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cukinia Czekolada

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować