Brownie z serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Czekoladę roztopić w kąpieli wodnej. Masło utrzeć z cukrem, dodając po jednym jajku. Kolejno dodać roztopioną czekoladę (chłodną), mąkę i kakao. Dokładnie wymieszać składniki.
Tortownicę (średnią) wyłożyć papierem do pieczenia, wylać połowę ciemnego ciasta, wyrównać.
2.Jajka utrzeć z cukrem, dodać ser (zmielony lub z wiaderka), budyń i mąkę ziemniaczaną. Na ciemne ciasto wyłożyć masę serową.
3.Na ser wyłożyć frużelinę wiśniową (lub wiśnie).
4.Wylać resztę drugą cześć ciemnego ciasta. Ciemne ciasto może mieć cięższą konsystencję, więc najlepiej wykładać porcjami delikatnie wyrównując szpatułką. Ciasto piec w
temperaturze 180°C przez ok. 50 minut (do suchego patyczka). Wystudzić. Posypać cukrem pudrem.
Komentarze