Bogracz – wersja szybka

4.49 (142 ocen)

  • 50 min

świetne danie na weekendowy obiad

  • 50 min

Składniki:

  • 50 dag cienkiej kiełbasy ( wersja szybka, w wersji normalnej dodajemy wołowinę bez kości)
    1/2 papryki zielonej
    1/2 papryki żółtej
    1/2 papryki czerwonej
    4 ziemniaki
    4 pomidory
    50 dag cukinii
    1 duża cebula
    1 (80 g) koncentrat pomidorowy
    1 ząbek czosnku
    2 łyżki mąki pszennej
    sól
    pieprz
    papryka słodka
    kminek

Wystaw ocenę:

4.49 (142 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Leczo Bogracz

Bogracz – wersja szybka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • kiełbaska i cebulka muszą być podsmażone 1. Kiełbasę kroimy w większą kostkę i podsmażamy do wytopienia się odrobiny tłuszczu, wtedy dodajemy cebulę posiekaną w drobną kostkę.
  • pomidory obieramy 2. Paprykę kroimy w paseczki ( jeśli mamy czas i cierpliwość najpierw ją mocno opiekamy a następnie zdejmujemy skórkę). Cukinię kroimy w małą kosteczkę, pomidory obieramy obowiązkowo ze skórki, kroimy w kostkę, czosnek przeciskamy przez praskę i dodajemy wraz z powyższymi składnikami do patelni. Podlewamy wodą by pokryła warzywa i dusimy około 15 minut.
  • ziemniaki 3. Ziemniaki kroimy w małą kosteczkę, dodajemy do patelni, uzupełniamy wodą by pokryć wszystkie warzywa i razem dusimy około 30 minut.
  • wsyztsko razem dusimy 4. Dodajemy koncentrat, zaprawiamy mąką i doprawiamy do smaku przyprawami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować