Bogracz – wersja szybka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Kiełbasę kroimy w większą kostkę i podsmażamy do wytopienia się odrobiny tłuszczu, wtedy dodajemy cebulę posiekaną w drobną kostkę.
2.Paprykę kroimy w paseczki ( jeśli mamy czas i cierpliwość najpierw ją mocno opiekamy a następnie zdejmujemy skórkę). Cukinię kroimy w małą kosteczkę, pomidory obieramy obowiązkowo ze skórki, kroimy w kostkę, czosnek przeciskamy przez praskę i dodajemy wraz z powyższymi składnikami do patelni. Podlewamy wodą by pokryła warzywa i dusimy około 15 minut.
3.Ziemniaki kroimy w małą kosteczkę, dodajemy do patelni, uzupełniamy wodą by pokryć wszystkie warzywa i razem dusimy około 30 minut.
4.Dodajemy koncentrat, zaprawiamy mąką i doprawiamy do smaku przyprawami.
Komentarze