Boczniaki z czosnkiem i balsamico

2.75 (4 ocen)

  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Boczniaki przygotowane w ten sposób to nie tylko pyszna przekąska czy dodatek do obiadu. Można je również wykorzystać jako składnik wegetariańskiej kanapki.

  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 250 g boczniaków

    sól i ieprz do smaku

    2 łyżki oleju

    1 ząbek czosnku

    2 łyżki balcamico
Wystaw ocenę:

2.75 (4 ocen)

Zobacz również:

Przetwory z grzybów

Boczniaki z czosnkiem i balsamico - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rozgrzewam olej na patelni.

    Na rozgrzany olej wrzucam boczniaki, oprószam je solą i pieprzem i na dość mocnym ogniu smażę do chwili, gdy się ładnie zarumienią.

    Wtedy dodaję przeciśnięty przez praskę czosnke, mieszając smażę przez 30 sekund, a następnie polewam drzyby balsamico. Mieszam, smażę 203 minuty.

    Przed podaniem posypuję posiekaną natką pietruszki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Boczniaki Czosnek Balsamico

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza Smażenie Przekąska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować