Bób z fasolką na ciepło

0 (0 ocen)

Idealnie nadaje się na kolację lub dodatek do obiadu. Bób z fasolką tak podany jest sycący i pyszny. Zachęcam do wypróbowania przepisu! Potrawkę podajemy na ciepło.

Składniki:

  • Składniki:
    • Około 300g bobu,
    • Około 300 g fasolki ,
    • 200 g boczku (najlepiej wędzony),
    • 1-2 ząbki czosnku,
    • Świeżo mielony pieprz,
    • sól ziołowa do smaku,
    • sól do gotowania
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Bób z fasolką na ciepło - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z fasolki ucinamy końce, myjemy i gotujemy do miękkości. Gotową odcedzamy i kroimy na mniejsze części.
    Bób gotujemy w lekko osolonej wodzie. Ugotowany odcedzamy i obieramy ze skórki.
    Boczek kroimy w kostkę i rumienimy na patelni. Do gotowego dokładamy przeciśnięty przez praskę czosnek oraz bób. Mieszamy. Na koniec dodajemy fasolkę. Całość doprawiamy do smaku i dokładnie mieszamy. Jeśli boczek był aromatyczny potrawa nie wymaga dużej ilości przypraw.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Fasolka szparagowa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować