Idealnie nadaje się na kolację lub dodatek do obiadu. Bób z fasolką tak podany jest sycący i pyszny. Zachęcam do wypróbowania przepisu! Potrawkę podajemy na ciepło.
Składniki:
Składniki:
• Około 300g bobu,
• Około 300 g fasolki ,
• 200 g boczku (najlepiej wędzony),
• 1-2 ząbki czosnku,
• Świeżo mielony pieprz,
• sól ziołowa do smaku,
• sól do gotowania
Bób z fasolką na ciepło - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Z fasolki ucinamy końce, myjemy i gotujemy do miękkości. Gotową odcedzamy i kroimy na mniejsze części.
Bób gotujemy w lekko osolonej wodzie. Ugotowany odcedzamy i obieramy ze skórki.
Boczek kroimy w kostkę i rumienimy na patelni. Do gotowego dokładamy przeciśnięty przez praskę czosnek oraz bób. Mieszamy. Na koniec dodajemy fasolkę. Całość doprawiamy do smaku i dokładnie mieszamy. Jeśli boczek był aromatyczny potrawa nie wymaga dużej ilości przypraw.
Komentarze