BŁYSKAWICZNE GRUSZKI W CIEŚCIE FRANCUSKIM

4.5 (168 ocen)

Bardzo dobry,delikatny i szybki do przygotowania dodatek do kawy.

Składniki:

  • 1 op. ciasta francuskiego
    1 puszka gruszek z zalewy
    cukier kryształ do posypania
Wystaw ocenę:

4.5 (168 ocen)

Zobacz również:

Desery

Błyskawiczne gruszki w cieście francuskim - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Gruszki osączyć z zalewy i pokroić wzdłuż na 4 kawałki każdą połówkę.
  • 2. Ciasto pokroić w prostokąty 6x5 cm.
  • 3. Na środku ciasta ułożyć kawałek gruszki,dwa końce przeciwległe założyć na środek gruszki lekko przyciskając,by się skleiły,posypać cukrem.
  • 4. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia,ułożyć ciastka i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180C i piec 20-25 min.

Porady

Proponuję aby mieć zawsze pod ręką w lodówce ciasto francuskie.W każdej chwili można przygotować pyszne danie lub deser do kawy.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować