Gruszki w cieście francuskim

4.5 (151 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Łatwe w wykonaniu ciasto z gruszkami.

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:


  • - gruszki (najlepsze są małe gruszki z puszki lub z kompotu): 2 puszki
    - ciasto francuskie: 1 opakowanie
    - budyń waniliowy (jeśli budyń nie zawiera cukru, należy dodać 2 łyżki): 1 opakowanie
    - czekolada mleczna: 1 opakowanie
    - masło: 3 łyżki
    - fasola (sucha fasola potrzebna jest do wypełnienia tarty podczas pieczenia.): 1 szklanka
Wystaw ocenę:

4.5 (151 ocen)

Zobacz również:

Ciasta

Gruszki w cieście francuskim - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciastem francuskim wyklejamy naczynie do tarty, które wcześniej smarujemy masłem. Na wierzchu ciasta wykładamy papier do pieczenia, na nim układamy suchą fasolę. Pieczemy 15 - 20 minut, aż ciasto się zarumieni. Fasolę usuwamy.
  • 2. Przygotować budyń zgodnie z opakowaniem. Do gotowego dodać 2 łyżki masła i dobrze wymieszać. Budyń wyłożyć na cieście.
  • Ciasto francuskie z gruszkami 3. Gruszki przekroić na połówki. Wyłożyć owocami ciasto. Wstawić na godzinę do lodówki. Przed podaniem rozpuścić czekoladę i ozdobić nią ciasto.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Gruszki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować