Bitki ze schabu w sosie myśliwskim

4 (3 ocen)

  • 50 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Takie bitki każdy zje z przyjemnością, mięso wieprzowe z aromatycznym boczkiem wędzonym w pysznym sosie.

  • 50 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • • ½ kg schabu
    • 1 cebula
    • 20 dag grzybów suszonych
    • 10 dag boczku wędzonego
    • 1 szk. bulionu rosołowego
    • 3 ogórki kiszone
    • 200 g przecieru pomidorowego
    • 2 łyżki musztardy sarepskiej
    • Mąka pszenna do panierki + 2 łyżki
    • Olej do smażenia
    • Sól
    • Pieprz
    • ½ łyżeczki papryki ostrej
Wystaw ocenę:

4 (3 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Bitki Sosy

Bitki ze schabu w sosie myśliwskim - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • mięso 1. Mięso myjemy, osuszamy, kroimy w plastry i rozbijamy. Doprawiamy pieprzem oraz solą, panierujemy w mące pszennej i smażymy na rozgrzanym oleju.
    Podlewamy bulionem rosołowym i gotujemy do miękkości.
  • sos 2. Cebule obieramy drobno kroimy i prużymy na drugiej dużej patelni. Do cebuli dodajemy pokrojony w kostkę boczek oraz wcześniej namoczone grzyby i pokroje w pół plasterki ogórki. Gotujemy 20 minut.
    Następnie dodajemy przecier pomidorowy, musztardę, wsypujemy paprykę ostrą i zagęszczamy mąką rozrobioną w małej ilości wody.
  • danie 3. Sos łączymy z mięsem, chwilkę gotujemy.
    Danie gotowe.
    Smacznego
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Boczek Grzyby Schab

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować