Bitki ze schabu w sosie pieczarkowym

4.5 (188 ocen)

  • 40 min

Ta propozycja schabu jest niezwykle prosta i smaczna. Danie to podaję, kiedy nie mam zbyt wiele czasu na przygotowanie posiłku.

  • 40 min

Składniki:

  • 5 kotletów ze schabu
    20 dkg pieczarek
    pół cebuli
    śmietana/jogurt
    bulion grzybowy - kostka
    mąka, pieprz, sól, maga do zup
    tłuszcz do smażenia
Wystaw ocenę:

4.5 (188 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Bitki ze schabu w sosie pieczarkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Bitki ze schabu w sosie pieczarkowym 1. Kotlety dość mocno rozklepujemy, pieprzymy i oprószamy mąką (nie solimy!). W dużym rondlu obsmażamy kotlety na złoty kolor, po czym kotlety przekładamy na talerz, a na tym samy tłuszczu obsmażamy pokrojone pieczarki i cebulę. Dodajemy ponownie kotlety i razem wszystko przez chwilę podsmażamy. W tym czasie w szklance gorącej wody rozpuszczamy bulion. Wlewamy go do rondla i dusimy około 20 min. Po tym czasie dodajemy śmietanę lub jogurt wymieszany z mąką i wodą, mieszamy i chwilę jeszcze dusimy. Doprawiamy pieprzem i magą.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować