REKLAMA

Bitki ze schabu w sosie pieczarkowym

wyświetlono: 15576 | dodany do książki kucharskiej: 4 | polecenia: 1

Kruche mięso w aromatycznym sosie...

opublikowany: 24.08.2014
Udostępnij Pinterest

Składniki:

  • - 4 plastry schabu
    - 25 dag pieczarek
    - 1 cebula
    - sól i pieprz
    - 2 łyżki mąki + 1/2 szklanki wody
Ocena:

(średnia 5 z 164 głosów)

Posiłek:

Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso myję i wysuszam ręcznikiem papierowym. Lekko rozbijam, przyprawiam solą i pieprzem. Smażę na rozgrzanym oleju.
    Przełożyć do garnka, wlewam szklankę wody i duszę pod przykryciem na małym ogniu ok. godziny, a właściwie do czasu gdy mięso skruszeje. W razie potrzeby podlewam wodą.
    Pieczarki kroję w paseczki,cebulę w kostkę. Na rozgrzanym oleju podsmażam cebulę, gdy się zezłoci dodaję pieczarki, przypruszam solą, pieprzem i smażę kilka minut. Pieczarki przekładam do mięsa i duszę jeszcze 10 minut. Mąkę dokładnie mieszam z wodą, aby nie było grudek. Wlewam do mięsa. Mieszam, doprawiam w razie potrzeby.
Dodaj do książki kucharskiej
Wyślij Udostępnij Podziel się Wyślij

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Bitki schabowe w sosie pieczarkowym Dodane przez: ewoola


Komentarze

Podobne przepisy

Dodane przez: gotowanietoproste gotowanietoproste

Bitki Schabowe W Sosie Pieczarkowym

Propozycja na pyszny jesienny obiad z mięskiem i pieczarkami :)

kategoria: Dania główne medaliony bitki Sosy sos pieczarkowy opublikowany: 06.10.2017 | wyświetlono: 9835 Książki kucharskie: 4 | Polecenia: 0

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE