Bitki z indyka

4.5 (168 ocen)

  • 40 min

Pyszne chrupiące ,a w srodku soczyste

  • 40 min

Składniki:

  • 600 g indyka (udziec)
    1/3 szl mleka
    papryka słodka
    1 łyżeczka miodu
    4 łyżki tartej bułki
    szczypta majeranku
    szczypta oregano
    kolorowy pieprz
    sól
Wystaw ocenę:

4.5 (168 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Bitki z indyka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • bitki namoczone w mleku 1. Mięso pokroić w plastry, rozbić młotkiem, mleko wymieszać z miodem i papryką, polać i ułożyć warstwami mięso i odstawić na godzinę.
    Bułkę tartą wsypać na talerzyk rękami wetrzeć majeranek i oregano, dodać pieprz i sól, wymieszać.
    Ugotować ziemniaki i przygotować sałatkę, ja podałam obiad z sałatką z buraczków.
    Plastry mięsa wyjmować z mleka i panierować w bułce tartej z przyprawami. Smażyć na tłuszczu z obu stron. po 3-4 min.

    Ps. odnośnie tego mleka w którym namoczyłam bitki.. Bardzo fajnie smakowało mięso, miałam wrażenie ze jem cielęcinę.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Indyk

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować