Bitki z piersi indyka w sosie chrzanowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Filet przekrawamy od węższej strony na plastry grubości ok 5 cm.
Rozbijamy lekko tłuczkiem.
Składniki na marynatę łączymy zalewamy mięso -mieszamy.
Odstawiamy do lodówki na ok godz.-po tym czasie mięso obtaczamy w mące
Na patelni rozgrzewamy łyżeczkę masła śmietankowego , wkładamy mięso.
Podsmażamy na rumiano z obu stron.
2.Rosół mieszamy ze śmietaną majonezem i chrzanem , przelewamy na patelnię , dusimy ok 20 min do zgęstnięcia sosu (doprawiamy ew. pieprzem i solą , ja nie doprawiałam)
Porady
Filety z indyka sprzedawane są głównie w porcjach ok 1 kg. Ja robię obiad głównie dla 2 osób wiec po zakupię dzielę go 3-4 porcję i mrożę.
Gdyby sos okazał się za rzadki można dodać zaklepkę zimna woda+mąka
Komentarze