BISZKOPT Z MASCARPONE I MALINAMI

4.5 (188 ocen)

Ciasto przepyszne, rozpływa się w ustach i kusi swą lekkością. Nie ma nic lepszego na letnie popołudnia niż ciasto ze świeżymi owocami.

Składniki:

  • Biszkopt ( upiec takie dwa)

    - 4 jajka

    - 9 łyżek cukru

    - 9 łyżek oleju

    - 9 łyżek mąki tortowej

    - 2 łyżeczki proszku do pieczenia
    Krem:

    - 500 ml śmietany 36%

    - 2 łyżki cukru pudru

    - 500 g mascarpone

    - 250 g malin

    - 1 śmietanfix
Wystaw ocenę:

4.5 (188 ocen)

Zobacz również:

Desery Biszkopty

Biszkopt z mascarpone i malinami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka utrzeć z cukrem, dodać resztę składników. Prostokątną formę wysmarować margaryną ( tylko dno!) i wysypać bułką tartą, wlać ciasto. Wstawić do nagrzanego piekarnika, piec około 25 minut w temperaturze 180 stopni. Ostudzić.
  • biszkpot z mascarpone i malinami 2. Śmietanę ubić na sztywno, następnie dodawać serek mascarpone oraz cukier i śmietanfix Masą posmarować biszkopt, ułożyć świeże, umyte i odsączone maliny, lekko dociskając, przełożyć drugą warstwą kremu. Przykryć drugim biszkoptem, na wierzchu rozsmarować resztę masy i ponownie ułożyć maliny.
  • 3. Wstawić do lodówki.

Porady

Zamiast malin można wykorzystać inne owoce takie jak jagody, borówki, truskawki czy jeżyny.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Biszkopty Maliny Mascarpone

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować