Biszkopt z krem budyniowym i brzoskwiniami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Oddziel białka od żółtek.
Białka ubij na sztywno, dodaj cukier i miksuj. Następnie dodaj żółtka i ubijaj. Na koniec wsyp mąkę, mąkę ziemniaczaną i proszek do pieczenia.
Dużą prostokątną formę do pieczenia wyłóż papierem do pieczenia wlej masę i piecz w piekarniku w 180 °C.
2.Budynie ugotować wg przepisu na opakowaniu. Odstawić do wystygnięcia. Brzoskwinie osączyć i pokroić w kostkę, zostawić dwie połówki do przystrojenia placka.
3.Do wystudzonego budyniu dodać kostkę margaryny (wyjąć wcześniej aby była w temperaturze pokojowej), oraz cukier puder wszystko ubić mikserem na gładką masę. Do masy wrzucić pokrojone brzoskwinie i wymieszać .
4.Biszkopt podzielić na dwie części, przełożyć kremem. Zostawić trochę kremu aby posmarować wierzch placka, ułożyć dekorację z pozostałych brzoskwiń
Porady
Jeśli krem się zwarzy dodać łyżkę zimnego mleka i jeszcze raz ubić na gładko
Komentarze