Biszkopt z krem budyniowym i brzoskwiniami

4.5 (141 ocen)

  • 60 min

Krem budyniowy jest świetny a w połączeniu z brzoskwiniami jeszcze lepszy.

  • 60 min

Składniki:

  • Biszkopt:
    5 jajek
    szklanka cukru
    szklanka mąki
    łyżka mąki ziemniaczanej
    1,5 łyżeczki proszku do pieczenia

    Krem:
    2 budynie śmietankowe
    1 puszka brzoskwiń
    kostka margaryny
    3 łyżki cukru pudru
    pół litra mleka
    cukier do budyniu
Wystaw ocenę:

4.5 (141 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery Biszkopty

Biszkopt z krem budyniowym i brzoskwiniami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Oddziel białka od żółtek.
    Białka ubij na sztywno, dodaj cukier i miksuj. Następnie dodaj żółtka i ubijaj. Na koniec wsyp mąkę, mąkę ziemniaczaną i proszek do pieczenia.
    Dużą prostokątną formę do pieczenia wyłóż papierem do pieczenia wlej masę i piecz w piekarniku w 180 °C.
  • 2. Budynie ugotować wg przepisu na opakowaniu. Odstawić do wystygnięcia. Brzoskwinie osączyć i pokroić w kostkę, zostawić dwie połówki do przystrojenia placka.
  • 3. Do wystudzonego budyniu dodać kostkę margaryny (wyjąć wcześniej aby była w temperaturze pokojowej), oraz cukier puder wszystko ubić mikserem na gładką masę. Do masy wrzucić pokrojone brzoskwinie i wymieszać .
  • 4. Biszkopt podzielić na dwie części, przełożyć kremem. Zostawić trochę kremu aby posmarować wierzch placka, ułożyć dekorację z pozostałych brzoskwiń

Porady

Jeśli krem się zwarzy dodać łyżkę zimnego mleka i jeszcze raz ubić na gładko

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Biszkopty

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować