Biszkopt z kleiku ryżowego

4.5 (160 ocen)

  • 40 min

Bardzo ciekawe ciasto a może ciasteczko :) Bez mąki, niezbyt wyrośnięte, kleiste w środku, po prostu inne, ale jakie dobre.

  • 40 min

Składniki:

  • 6 jaj
    8 łyżek cukru zwykłego
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    10 łyżek z czubkiem kleiku ryżowego
Wystaw ocenę:

4.5 (160 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery Biszkopty

Biszkopt z kleiku ryżowego - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • surowe ciasto 1. W misce ubijać białka dodać cukier i ubić na sztywną pianę, następnie dodawać żółtka chwilkę ubić. Dodajemy kleik ryżowy (około 80-100 g troszkę więcej niż połowa torebki) i proszek do pieczenia, delikatnie mieszamy i wylewamy do dużej blaszki, wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy około 30 minut w 170 *
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Biszkopty Kleik ryżowy

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować