Ciasteczka z kleiku ryżowego

2 (3 ocen)

  • 30 min
  • Dla 5 osób

dla dzieci na podwieczorek

  • 30 min
  • Dla 5 osób

Składniki:

  • Składniki :

    190g kleiku ryżowego,
    3 jajka,
    220g miękkiego masła,
    1 łyżeczka proszku do pieczenia,
    1/2 szklanki cukru,
    marmolada.
Wystaw ocenę:

2 (3 ocen)

Zobacz również:

Ciastka

Ciasteczka z kleiku ryżowego - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Przygotowanie :

    Do miski wrzuć masło. Wsyp cukier. Utrzyj mikserem na puszystą masę. Nie przerywając miksowania dodaj po jednym jajku. Na końcu wsyp kleik i proszek do pieczenia. Dokładnie połącz składniki. Blachę wyłóż papierem do pieczenia. Z masy uformuj w dłoniach niewielkie kulki wielkości orzecha. W każdej kulce zrób wgłębienie i napełnij marmoladą. Ciasteczka włóż do nagrzanego piekarnika do temperatury 180 stopni. Piecz przez 15-20 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kleik ryżowy

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Dania do pracy

Podobne przepisy

To może cię zainteresować