CIASTECZKA Z KLEIKU RYŻOWEGO

4.49 (173 ocen)

PYSZNE CIASTECZKA Z KASZKI RYŻOWEJ TO SMAK DZIECIŃSTWA.

Składniki:

  • 25 DAG MASŁA
    1 SZKL. CUKRU
    2 CUKRY WANILIOWE
    4 JAJKA
    2 ŁYŻKI KWAŚNEJ ŚMIETANY
    1 ŁYŻECZKA PROSZKU
    5 ŁYŻEK WIÓREK KOKOSOWYCH
    25 DAG KLEIKU RYŻOWEG0
Wystaw ocenę:

4.49 (173 ocen)

Zobacz również:

Ciastka

Ciasteczka z kleiku ryżowego - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Białka oddzielić od żółtek i ubić na sztywna pianę. Masło żółtka i cukier utrzeć na puch. Do miski wsypać kaszkę i wiórki , dodać masło , śmietanę i ubitą pianę.
    Wszystkie składniki delikatnie wymieszać.
    Nabierać łyżką porcję ciasta i formować kulki.
    w każdej kulce zrobić wgłębienie i nałożyć odrobinkę konfitury różanej .
    Piec w temp. 190 stopni na złoty kolor.
    Po upieczeniu można posypać cukrem pudrem.
    SMACZNEGO
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować