Biszkopciki naturalne

  • wyświetlono: 3907 |
  • dodany do książki kucharskiej: 24 |
  • polecenia: 1

Lekkie puszyste biszkopty, bez sztucznych "ulepszaczy" idealne dla dzieci.

Kasja1986
  • 30min

Składniki

5 jajek z hodowli wiejskiej
40 g cukru pudru
80 g cukru
60 g mąki typ 405
40 g mąki ziemniaczanej

Sposób przygotowania przepisu:

Biszkopciki naturalne

  • 1. Żółtka ubijamy z cukrem pudrem na puszystą masę. Z białek i cukru ubijamy sztywną pianę, delikatnie mieszamy ją z masą z żółtek. Dodajemy przesianą mąkę z mąką ziemniaczaną. Mieszamy i napełniamy worek cukierniczy z gładką końcówką. Blachę wykładamy papierem do pieczenia i wyciskamy placuszki o średnicy 5 cm.
  • 2. Od razu wkładamy o piekarnika rozgrzanego do 200 stopni C i pieczemy ok. 15 minut. Przekładamy je razem z papierem na metalową kratkę, gdy ostygną, delikatnie odklejamy od papieru.

Porady

Można po wierzchu posypać cukrem pudrem lub płatkami migdałowymi.

Tak przygotowane biszkopty mogą stanowić podstawę do wielu deserów.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniaw_kilka_chwilslodkie_zyciezdrowie_na_talerzudania_dla_urody

Komentarze

Podobne przepisy

biszkopciki

Dodane przez: mamajagody_2010

biszkopciki kokosowe

Wzorowałam się na przepisie jednej...

Biszkopcik cynamonowy

Dodane przez: Bilcia

Biszkopcik cynamonowy

Dobry sposób na wykorzystanie pozostałych...

Biszkopciki przekładane powidłami

Dodane przez: amelcia18

Biszkopciki przekładane powidłami

Przepis na proste i szybkie ciasteczka...

Biszkopciki z marmolada

Dodane przez: RedakcjaPP

Biszkopciki z marmoladą

Najlepiej smakują na drugi dzień.

Biszkopciki deserowe

Dodane przez: żarłok1051

Biszkopciki deserowe

Szybki i smaczny deser do kawy,...

Dodane przez: Karolina Klimczak

Biszkopciki własnej roboty

Biszkopciki własnej roboty nadaja...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE