Biszkopciak

0 (0 ocen)

  • 60 min

Idealne dla osób, które nie mają piekarnika, a umiliły by sobie czasem życie słodkościami

  • 60 min

Składniki:

  • 3 budynie waniliowe bez cukru
    1,5l mleka
    cukier
    5 galaretek pomarańczowych
    2 paczki biszkoptów
    200 g masła
    5 mandarynek
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Biszkopciak - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Brytfankę wyłożyć folią aluminiową. Na spodzie gęsto ułożyć biszkopty.
    Przygotować budyń wg przepisu umieszczonego na opakowaniu. Po zdjęciu z ognia połączyć z 3 galaretkami pomarańczowymi i odstawić do ostygnięcia. W osobnym naczyniu przygotować 2 pozostałe galaretki i również odstawić i czekać aż stężeje. Miękkie masło utrzeć mikserem na puch i stopniowo łączyć z wystudzoną masą budyniową. Następnie wyłożyć na przygotowaną wcześniej brytfankę. Następnie wyłożyć koleją warstwę biszkoptów pomiędzy ułożyć mandarynki. Wstawić do lodówki. Gdy galaretka stężeje wylać na biszkopty.

Porady

Galaretkę na wierzchu można zastąpić bitą śmietaną.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Bez pieczenia

Podobne przepisy

To może cię zainteresować