Sałatka Koperkowa

0 (0 ocen)

  • 30 min

Szybko się robi i jest bardzo smaczna

  • 30 min

Składniki:

  • ryż (2 woreczki)
    Pęczek świeżego koperku- lub suszony
    puszka kukurydzy
    jajka 4-5
    pomidory 3
    ogórek zielony szklarniowy
    majonez
    sól, pieprz

Sałatka koperkowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ryż ugotować i ostudzić, jaja ugotować, pokroić w drobną kostkę pomidory, ogórek osolić i odczekać chwilę aż zmięknie. Odsączyć sok z warzyw. Koperek drobno posiekać dodać ryż pokrojone warzywa puszkę kukurydzy jajka pokrojone w kostkę i dodać majonez doprawić do smaku solą i pieprzem.

Porady

Zamiast ryżu można ją zrobić również z makaronem np muszelki itp,

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy