Bigosik z młodej kapusty na kurczaku

1 (2 ocen)

Młodą kapustkę uwielbiam. Mogłabym ją jeść nawet codziennie ;) Dzisiaj na obiad był bigosik. Pyszny i delikatny w smaku. Można go podać z młodymi ziemniaczkami lub pieczywem. Jak kto woli. Dodatkową zaletą jet to, że szybko się go przygotowuje.

Składniki:

  • większa główka młodej kapusty
    1 udko z kurczaka
    1 filet z kurczaka
    1/2 pęczka młodej cebulki ze szczypiorem
    pęczek koperku
    2 łyżki masła
    2 łyżki śmietany
    łyżeczka kucharka
    sól, pieprz
    łyżeczka przyprawy do dań z kapusty
    3 łyżki koncentratu pomidorowego
Wystaw ocenę:

1 (2 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Bigos

Bigosik z młodej kapusty na kurczaku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę poszatkować. Wlać tyle wody aby sięgała poniżej poziomu kapusty. Mięso umyć i pokroić na mniejsze części, dodać do kapusty. Doprawić do smaku przyprawami. Całość gotować do miękkości. Cebulkę, szczypior i koperek posiekać. Szczypiorek i cebulkę dodać w połowie gotowania a koperek pod koniec. Gdy kapusta będzie miękka dodajemy do niej masło, zabielamy śmietaną, dodajemy koncentrat i ewentualnie doprawiamy jeszcze do smaku. Gotujemy jeszcze chwilę.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować