Bigos z kapusty kiszonej z pieczarkami

4.37 (194 ocen)

Bigos jak u mamy;-)

Składniki:

  • 2 kg kapusty kiszonej
    3-4 pętka kiełbasy zwyczajnej (może być inna)
    10-14 sztuk pieczarek
    1 mała cebula
    przecier pomidorowy
    2 listki laurowe
    5 kulek- ziele angielskie
    przyprawa do bigosu
    sól,pieprz
    3 łyżki mąki
    4 łyżki masła lub margaryny
Wystaw ocenę:

4.37 (194 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Bigos z kapusty kiszonej z pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę odciskamy z kwasu,kroimy,zalewamy zimną wodą dodajemy przyprawy, liść laurowy,ziele angielskie i gotujemy do miękkości.
    Pieczarki czyścimy kroimy w plastry smażymy z cebulką. Dodajemy do gotującej się kapusty.
    Kiełbasę kroimy w kostkę smażymy z cebulką dodajemy do kapusty mieszamy.
    Jak kapusta jest już miękka dodajemy koncentrat pomidorowy , z masła i mąki robimy zasmażkę dodajemy do bigosu dokładnie mieszamy i gotujemy jeszcze przez chwilę i gotowe.

Porady

Czasami z obiadu zostaje upieczone udko czy kawałek pieczeni ja to zawsze zamrażam i kiedy gotuje bigos odmrażam kroję podsmażam i dodaje do bigosu.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować