Bigos z cukinii

4.5 (165 ocen)

  • 40 min

Bigos z cukinii w tej wersji to pomysł mojego męża .

  • 40 min

Składniki:

  • 3 cukinie
    1,5 marchew
    1 pietruszkę korzeń
    1,5 cebula
    0,5 kg kiełbasy zwyczajnej
    450g pieczarek
    ok 4 łyżki koncentratu pomidorowego
    olej do smażenia
    szczyptę
    papryki ostrej
    kilka kropli magi
    sól, pieprz do smaku
    pietruszka natka do dekoracji
Wystaw ocenę:

4.5 (165 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Bigos z cukinii - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cukinie umyć obrać , wydrążyć środek i pokroić w kostkę.
    Marchewkę i pietruszkę obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
    Cebule obrać i pokroić w drobna kostkę .
    Pieczarki umyć i pokroić w talarki.
    Kiełbasę pokroić w kostke i podsmażyć.
  • 2. Marchewkę ,pietruszkę pieczarki i cebulę podsmażyć razem ,dodać cukinie i podlać wodą. Gdy cukinia będzie miękka dodać kiełbasę.Poddusić 5 minut.
    Następnie dodać koncentrat pomidorowy rozmieszany z woda .
    Doprawić do smaku.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować