biała surówka z rodzynkami

4.5 (162 ocen)

  • 10 min

Bardzo lekka i soczysta surówka, pełna witamin. Ma wyraźny smak, przeplatają się w niej słodycz rodzynek i ostrość chrzanu. Doskonała do pieczonego mięsa.

  • 10 min

Składniki:

  • 3 jabłka
    1/2 dużego selera
    3 łyżki rodzynek
    2 łyżki kwaśnej śmietany
    łyżeczka chrzanu ze słoika
    łyżeczka soku z cytryny
    łyżeczka cukru
    szczypta soli
Wystaw ocenę:

4.5 (162 ocen)

Zobacz również:

Surówki Dania główne

Biała surówka z rodzynkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jabłka zetrzeć na tarce o grubych oczkach, seler na mniejszych. Dodać rodzynki, śmietanę i chrzan. Wymieszać, przyprawić do smaku. Najlepiej smakuje po około pół godziny, kiedy rodzynki napęcznieją sosem z surówki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Rodzynki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Niskokaloryczna Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować