Surówka z kapusty pekińskiej z rodzynkami

4.5 (140 ocen)

  • 40 min

Jedna z moich ulubionych surówek do obiadu.

  • 40 min

Składniki:

  • kapusta pekińska
    2 surowe marchewki
    1 duża cebula
    opakowanie rodzynek
    ok.2 łyżki soku z cytryny
    1 łyżka musztardy
    ok. 2 łyżeczki cukru
    majonez
    sól,pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (140 ocen)

Zobacz również:

Surówki

Surówka z kapusty pekińskiej z rodzynkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Surówka z kapusty pekińskiej z rodzynkami 1. Kapustę pekińską przecinamy wzdłuż na 4 części i dokładnie płuczemy pod wodą. Cebulę kroimy w drobną kostkę a marchewki trzemy na tarce o grubych oczkach. Szatkujemy kapustę, dodajemy cebulę, marchew i rodzynki. Skrapiamy sokiem z cytryny, posypujemy cukrem, pieprzem i odstawiamy na ok. 30 minut. Po upływie tego czasu dodajemy musztardę i majonez oraz ewentualnie doprawiamy solą.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapusta pekińska Rodzynki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować