Bawarskie knedle z bułek

4.49 (163 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Jestem studentką, ekonomii, a gotowanie jest moją pasją. Eksperymentuję, a najlepsze daniaprzyrządzam dla rodziny i znajomych.

Składniki:

  • 10-12 czerstwych bułek (1-2-dniowych)
    1 łyżeczka soli
    1/2 l letniego mleka
    natka pietruszki (może być suszona)
    4-5 jajek
Wystaw ocenę:

4.49 (163 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Bawarskie knedle z bułek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Bawarskie knedle z bułek 1. Bułki rozdrabniamy na kawałeczki (w mikserze lub ręcznie).
  • Bawarskie knedle z bułek 2. Natkę myjemy, osuszamy i drobniutko siekamy. Do bułek wlewamy mleko, dodajemy sól i natkę, wbijamy jajka. Masę dokładnie wyrabiamy, aby jej konsystencja była taka jak na kotlety mielone. Z masy formujemy kuliste knedle.
  • Bawarskie knedle z bułek 3. dużym garnku zagotowujemy lekko osoloną wodę. Wkładamy knedle i gotujemy ok. 20 minut. Wyjmujemy łyżką cedzakową, dokładnie osączamy i od razu podajemy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czerstwe bułki

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_05-2009

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować