Ciasto Bankuchen

4.48 (163 ocen)

Bankuchen to tradycyjny wypiek który jest wypiekany nad ogniem. Lecz można upiec go także w piekarniku. Smakuje tak samo,tylko brakuje sęków.

Składniki:

  • 25 dag mąki
    25 dag cukru pudru
    25 dag margaryny
    6 jaja
    1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
    1 cytryna
Wystaw ocenę:

4.48 (163 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery

Ciasto bankuchen - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Margarynę utrzeć z cukrem,dodać po jednym żółtku. Mąkę z proszkiem do pieczenia wymieszac i stopniowo dodawać do ukręconej margaryny.Na koniec dodać ubitą pian z białek i wyciśnięty sok z cytryny.
  • 2. Lać cienkimi warstwami do blaszki i każda warstwę kolejno zapiekać w 190 stopniach.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

3.85 (625 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Ciasto Euforia

To może cię zainteresować