bakaliowiec z jabłkami

4.49 (184 ocen)

  • 60 min

Bardzo łatwe i szybkie do zrobienia ciasto, składniki wystarczy wymieszać i gotowe. Wilgotne, pełne jabłek i chrupiących bakalii, z dodatkiem oleju rzepakowego.Suszone owoce powodują dłuższe uczucie sytości i zawierają błonnik. Dzięki temu można je zaliczyć do "zdrowych" słodyczy. Zastąpi batonik.

  • 60 min

Składniki:

  • *forma 25*34 cm
    Składniki:
    6 jajek
    4 szklanki mąki
    1 szklanka cukru
    1 szklanka oleju
    1 szklanka mleka
    2 łyżeczki cynamonu
    3 łyżeczki proszku do pieczenia
    4 jabłka
    2 szklanki bakalii: orzechów, rodzynek, suszonych śliwek, skórki pomarańczowej, migdałów
Wystaw ocenę:

4.49 (184 ocen)

Bakaliowiec z jabłkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie składniki (oprócz jabłek i bakalii) umieścić w misce i dokładnie zmiksować. Jabłka pokroić w kostkę, bakalie posiekać. Dodać do ciasta i wymieszać. Przełożyć do formy wyłożonej papierem i piec około 50 minut w 180*C.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować