Bakaliowiec

4.48 (196 ocen)

  • 45 min

Nie wymaga dużo pracy a jest pyszny!

  • 45 min

Składniki:

  • 50g płatków owsianych
    50g rodzynek
    50g żurawiny
    50g wiórków kokosowych
    50g pestek słonecznika
    50g pestek dyni
    garść pokruszonych orzechów włoskich
    garść czarnego sezamu
    3/4 puszki mleka skondensowanego słodzonego
Wystaw ocenę:

4.48 (196 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery

Bakaliowiec - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wymieszać wszystkie suche składniki.
  • 2. Dodać mleko skondensowane i ponownie dokładnie wymieszać.
  • 3. Formę do ciasta wyłożyć folią do pieczenia.
  • bakaliowiec 4. Gotową mieszankę bakaliową przełożyć do formy.
  • 5. Piec około 30 minut w temperaturze 160 stopni C.
  • 6. Po upieczeniu odstawić do ostygnięcia.
  • bakaliowiec 7. Pokroić w kwadraty.

Porady

Można dodać także inne suszone owoce, np. śliwki czy ananasy.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Bakalie Orzechy

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować