To ciasto powstało w wyniku połaczenia ze soba dwóch róznych przepisów na ciasta,wyszło przepysznie. Bardzo aromatyczne ciasto i przepyszna masa czekoladowa
Bajeczny piernik - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.ciasto:
Wszystkie podane składniki mieszamy ze sobą. Miksujemy. Wylewamy na dużą blachę. Pieczemy ok 40 minut w 180 st.
masa:
Budyń przygotowujemy na 1/2 l mleka. Studzimy. 2 czekolady: mleczną i gorzką roztapiamy w jednym garnuszku, jak się rzopuści dodajemy 4 łyżki mleka. Miksujemy budyń, dodajemy do niego porcjami wystudzony budyń, miksujemy, dodajemy rozpuszczoną przestudzoną czekoladę.Miksujemy. Odstawiamy na ok 1/2 godz do lodówki żeby masa stężała.
Gotowe wystudzone ciasto przekrajamy na połowę. Przekładamy wystudzoną masa. Przykrywamy.
wierzch:
Śmietanę ubijamy z dodatkiem cukru pudru. Ubitą smarujemy wierzch ciasta. Wiórki kokosowe prażymy na suchej patelni. Posypujemy po wierzchu ciasta.
Komentarze