Babka ucierana z mąką kukurydzianą

4.51 (170 ocen)

  • 60 min

Pyszna i delikatna dzięki dodatkowi mąki kukurydzianej ma piękny kolor, w sam raz na świąteczny stół :).

  • 60 min

Składniki:


  • 5 jajek
    1 i 1/2 szklanki mąki pszennej
    100 g mąki kukurydzianej
    150 g margaryny
    3/4 szklanki cukru
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    50 ml rumu
    50 ml soku pomarańczowego
Wystaw ocenę:

4.51 (170 ocen)

Zobacz również:

Desery

Babka ucierana z mąką kukurydzianą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Margarynę ucieramy wraz z cukrem na puszystą masę, następnie ucieramy cały czas dodając pojedynczo jajka. Obie mąki mieszamy z proszkiem do pieczenia, dodajemy do masy i ucieramy. Wlewamy rum i sok dokładnie miksujemy. Ciasto wylewamy do wysmarowanej i oprószonej mąką formy.
    Pieczemy około 50 minut w 180 C.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować