Babka marchewkowa

5 (1 ocen)

:-) Gorąco polecam (-:

Składniki:

  • 250 g marchewki
    260 g mąki pszennej
    1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia
    szczypta soli
    220 g cukru
    4 jajka
    200 ml oleju

Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Desery

Babka marchewkowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Marchewki (ok. 3 średnie) obrać i zetrzeć na tarce (ja starłam na grubych oczkach). Jajka i cukier ubić (chwilkę) dodać jajka, olej i startą marchewkę. Mąkę przesiać z proszkiem i solą. Dodawać po trochu do ucieranej masy. Foremkę na babkę natłuścić. Wlać ciasto i piec ok. 40 minut w nagrzanym do 180*C piekarniku. Gdy ostygnie posypać pudrem lub polać czekoladą.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Marchewka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować