babka marchewkowa

4.76 (170 ocen)

Wilgotna babka z dodatkiem marchewki. Bardzo smakuje dzieciom:)

Składniki:

  • 250g marchewki (ok. 3 średnie)
    260g mąki pszennej
    1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia
    szczypta soli
    220g cukru
    4 jajka
    200ml oleju
Wystaw ocenę:

4.76 (170 ocen)

Zobacz również:

Desery

Babka marchewkowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Marchewki obrać i zetrzeć na tarce o małych oczkach. Jajka i cukier ubić Dodać olej i startą marchewkę. Mąkę przesiać z proszkiem i solą. Dodawać po trochu do ucieranej masy. Foremkę na babkę natłuścić. Wlać ciasto i piec ok. 40 minut w nagrzanym do 180 stopni piekarniku. Gdy ostygnie posypać pudrem lub polać czekoladą.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować