Babka marchewkowa

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Zapraszam na babkę marchewkową. Przygotowana z tartą marchewką i cynamonem. Ciasto jest bardzo smaczne. Polecam.

  • 1 godz. 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 4 jajka
    2 szkl startej na drobnej tarce marchewki ( odciśniętej z nadmiaru soku )
    1/2 szkl cukru
    1 duży cukier waniliowy
    6 łyżek oleju
    2 szkl mąki
    2 łyżeczki cynamonu
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    keksówka 27 x 7 x 7
    papier do pieczenia
    cukier puder
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Babki Desery Jajko

Babka marchewkowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do miski wybijamy jajka i wsypujemy oba cukry, miksujemy. Do ubitej masy jajecznej wsypujemy cynamon i wlewamy olej, miksujemy przez chwilę. Dosypujemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i ponownie miksujemy. Dodajemy odciśniętą z soku marchewkę i mieszamy. Ciasto przekładamy do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia i wstawiamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez 45 -50 minut. Upieczone ciasto wyjmujemy z blaszki i studzimy. Przed podaniem posypujemy cukrem pudrem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Dla dzieci

Podobne przepisy

To może cię zainteresować