Babeczki z rabarbarem i kruszonką

0 (0 ocen)

  • 20 min

Dla miłośników babeczek.

  • 20 min

Składniki:

  • ciasto (około 18sztuk):
    2 szklanki mąki
    100g cukru (biały lub brązowy)
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    szczypta soli
    2 jajka
    1 szklanka mleka
    110ml oleju
    150g rabarbaru

    kruszonka:
    50g mąki
    2 łyżki cukru
    30g masła
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Babeczki Babeczki

Babeczki z rabarbarem i kruszonką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, cukrem i solą. W drugiej misce połączyć jajka, mleko i olej.
  • 2. Rabarbar pokroić na małe kawałki. Z podanych składników przygotować kruszonkę.
  • 3. Suche składniki wsypać do mokrych, dodać rabarbar i wymieszać tylko tyle, żeby się wszystko połączyło.
  • 4. Nałożyć ciasto do foremek na muffinki i posypać kruszonką. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 st. C i piec ok. 20-30 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Rabarbar

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować