Babeczki z kurczakiem i jarmużem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Filety z kurczaka rozbijam. Tnę na kawałki mogą być kwadraty takie by zmieściły się do foremek. Mięso doprawiam solą i pieprzem. Foremki wykładam mięsem.
2.Następnie robię farsz. FARSZ Z JARMUŻEM. Do rondla wkładam łyżeczkę masła. Międzyczasie jak masło zacznie się topić siekam bardzo drobno cebulę, czosnek oraz pietruszkę i szczypiorek. Wrzucam do garnka i smażę aż cebula się zarumieni. Następnie dodaję poszatkowany jarmuż. Lekko mieszam i duszę ok 3min. Dodaję przyprawy według smaku.
Ja lubię ostry farsz więc dodaję więcEj chilli. Na koniec dodaję rozdrobnioną fetę oraz jogurt naturalny. Zdejmuję z palnika i mieszam całość.
3.Farsz odkładam na bok by przestygł. Następnie za pomocą łyżki faszeruję babeczki. Na wierzch kładę ser żółty. Piekę w piekarniku przez 30 min Góra-dół w 180 stopniach.
Przekąskę podaję na ciepło lub zimno z dodatkiem sosu chilli lub czosnkowego.
Komentarze