Babeczki z kurczakiem i jarmużem

0 (0 ocen)

  • 50 min

Pyszne mięsne babeczki z jarmużem. Szybko i pysznie.

  • 50 min

Składniki:


  • 1 podwójna pierś z kurczaka
    100 g jarmużu
    1 cebula
    1/2pora
    2 ząbki czosnku
    szczypiorek
    sól pieprz czosnek chilli
    masło do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Babeczki z kurczakiem i jarmużem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filety z kurczaka rozbijam. Tnę na kawałki mogą być kwadraty takie by zmieściły się do foremek. Mięso doprawiam solą i pieprzem. Foremki wykładam mięsem.
  • 2. Następnie robię farsz. FARSZ Z JARMUŻEM. Do rondla wkładam łyżeczkę masła. Międzyczasie jak masło zacznie się topić siekam bardzo drobno cebulę, czosnek oraz pietruszkę i szczypiorek. Wrzucam do garnka i smażę aż cebula się zarumieni. Następnie dodaję poszatkowany jarmuż. Lekko mieszam i duszę ok 3min. Dodaję przyprawy według smaku.

    Ja lubię ostry farsz więc dodaję więcEj chilli. Na koniec dodaję rozdrobnioną fetę oraz jogurt naturalny. Zdejmuję z palnika i mieszam całość.
  • 3. Farsz odkładam na bok by przestygł. Następnie za pomocą łyżki faszeruję babeczki. Na wierzch kładę ser żółty. Piekę w piekarniku przez 30 min Góra-dół w 180 stopniach.

    Przekąskę podaję na ciepło lub zimno z dodatkiem sosu chilli lub czosnkowego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować