krem:
duże opakowanie budyniu toffi na 3/4 litra mleka (lub wanilowego czy śmietankowego jak nie dostaniemy toffi)
1 kostka masła
1/2 litra mleka
1/2 małej puszki masy krówkowej (ok 200 gram masy)
Babeczki z kremem krówka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Wszystkie składniki na ciasto wymieszać w średniej misce mikserem.
2.Foremki do muffinów wyłożyć papierkami do muffinów, lub wysmarować tłuszczem.
3.Włożyć ciasto do foremek, do wysokości ok. 3/4 foremki. Piec w nagrzanym piekarniku (170 st. C) przez 15 -20 minut, aż muffiny zaczną się stawać rumiane.
4.Budyń ugotować wg przepisu na opakowaniu zużywając pół litra mleka (po ugotowaniu będzie gęściejszy a krem dzięki temu bardziej stabilny).
Masło utrzeć na puch, dodając po łyżce ostudzonego budyniu, wszystko dokładnie zmiksować. Dodać masę toffi, jeszcze raz zmiksować.
5.Babeczki udekorować kremem przez szprycę.
Oprószyć kakao lub kawą.
Komentarze