Babeczki z kremem i galaretkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.ciasto kruche do foremek: zagnieść ciasto i schłodzić przynajmniej pół godziny w lodówce żeby odpoczęło. ciasto wałkować na cienkie placki i wycinać koła większe od ronda foremki. tymi kółeczkami wyklejać foremki wcześniej natłuszczone i obsypane bułką tartą lub herbatnikami pokruszonymi. piec około 20 min w temp 180 stopni na złoty kolor.
z mleka , 3 łyż cukru i budyni ugotować budyń. ostudzić.
margarynę utrzeć z cukrem pudrem na puch i dodawać po łyżce zimnego budyniu aż się skończy. na sam koniec dodać sok z cytryny i delikatnie zamieszać żeby się nie zważyła masa. nakładać w upieczone babeczki jak się komu podoba.
galaretkę należy rozrobić każdy kolor w szklance wody, wylać do płaskiego naczynia np talerza do zastygnięcia a następnie kroić w kostkę lub nakładać łyżeczką.
Komentarze