babeczki z kremem i galaretkami

0 (0 ocen)

ulubione babeczki moich córek

Składniki:

  • ciasto kruche do foremek:
    2 szkl. mąki
    20 dkg margaryny
    3/4 szkl cukru pudru
    4 żółtka
    1-2 łyżki śmietany kwaśnej gęstej
    1 cukier waniliowy
    1 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia



    masa budyniowa:
    2 budynie śmietankowe lub waniliowe
    2 szkl mleka
    3 łyżki cukru
    1 margaryna
    1/2 szkl cukru pudru
    1 łyżeczka soku z cytryny



    galaretki:
    cytrynowa
    agrestowa
    pomarańczowa
    truskawkowa

    czekolada ewentualnie do polania


Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Babeczki Babeczki Galaretki

Babeczki z kremem i galaretkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. ciasto kruche do foremek: zagnieść ciasto i schłodzić przynajmniej pół godziny w lodówce żeby odpoczęło. ciasto wałkować na cienkie placki i wycinać koła większe od ronda foremki. tymi kółeczkami wyklejać foremki wcześniej natłuszczone i obsypane bułką tartą lub herbatnikami pokruszonymi. piec około 20 min w temp 180 stopni na złoty kolor.


    z mleka , 3 łyż cukru i budyni ugotować budyń. ostudzić.
    margarynę utrzeć z cukrem pudrem na puch i dodawać po łyżce zimnego budyniu aż się skończy. na sam koniec dodać sok z cytryny i delikatnie zamieszać żeby się nie zważyła masa. nakładać w upieczone babeczki jak się komu podoba.

    galaretkę należy rozrobić każdy kolor w szklance wody, wylać do płaskiego naczynia np talerza do zastygnięcia a następnie kroić w kostkę lub nakładać łyżeczką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Galaretka Masa budyniowa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować