Babeczki z kremem porzeczkowym

0 (0 ocen)

  • 3 godz.
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Smaczne i efektowne :)

  • 3 godz.
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • na około 30 babeczek
    300 g mąki, pół na pół tortowa i krupczatka
    200 g margaryny
    2 żółtka
    3-4 łyżki cukru pudru
    1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
    krem:
    500 g jogurtu greckiego
    3 szklanki porzeczek, w mnie mrożone
    ok. 6 łyżek cukru
    3-4 łyżki żelatyny
    1 galaretka
    świeże maliny
    kolorowe posypki
    wiśnie w syropie
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Babeczki z kremem porzeczkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Składniki na ciasto zagnieść. Ciasto schłodzić, a następnie rozwałkować, wyciąć krążki i wykleić nimi foremki do babeczek. Piec około 20 minut w piekarniku orzgrzanym do 180 stopni, na złoty kolor. Wyjąc z foremek i wystudzić.

    Galaretkę rozpuścić w szklance wody, wystudzić. Kwadratowe pudełko wyłożyć folia spożywczą i wlać galaretkę. Wstawić do lodówki do całkowitego stężenia.

    Do porzeczek dodać 3 łyżki cukru kryształu i gotować aż owoce zaczną się rozpadać. Przetrzeć je przez sitko i dodać żelatynę, mieszać do jej rozpuszczenia. Jogurt grecki zmiksować z 3 łyżkami cukru pudru i wystudzą masą owocową. Do każdej babeczki włożyć po wiśni. Krem nałożyć do szprycy i wycisnąć do babeczek. Do każdej babeczki włożyć po malinie. Galaretkę wyjąć z naczynia i pokroić w kostkę, ułożyć na babeczkach. Posypać kolorowymi posypkami. Odstawić do lodówki. Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Galaretka Jogurt grecki Maliny Porzeczki Owoce

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować