Babeczki na białkach z truskawkami

0 (0 ocen)

Proste i łatwe do przygotowania babeczki z wykorzystaniem białek. Zamiast truskawek można użyć malin czy jeżyn, polecam!

Składniki:


  • 6 białek
    1 szklanka cukru pudru
    1 szklanka mąki pszennej
    150 g masła
    12 truskawek
    Cukier puder do posypania
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Babeczki na białkach z truskawkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1.
    Masło rozpuścić i ostudzić. Truskawki umyć, usunąć szypułki, wysuszyć.

    Białka w temperaturze pokojowej wrzucić do miski, ubić na pianę, ale nie sztywną. Wsypać cukier przesiany z mąką i delikatnie wymieszać. Wlać masło i ponownie delikatnie wymieszać.

    Masę nałożyć do 12 papilotek w formie na muffinki i piec około 20 minut w 180 stopniach. Wystudzić na kratce, posypać cukrem pudrem i podawać
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Białka Truskawki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować