Babeczki (muffiny) jajeczne z cukinią, papryką i szczypiorkiem

4.5 (145 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 30 min
  • Dla 6 osób

Jajeczne muffinki z dodatkiem warzyw to świetny pomysł na śniadanie, kolację czy przekąskę. Są bardzo proste i dość szybkie w przygotowaniu. Możemy robić je z różnymi dodatkami w zależności od upodobań. Te jajeczne babeczki sprawdzą się idealnie również na przyjęciach w gronie najbliższych lub podczas śniadania Wielkanocnego.

  • 30 min
  • Dla 6 osób

Składniki:

  • 3 duże jajka,
    2 łyżki mleka,
    3-4 plasterki cukinii,
    1-2 łyżeczki startego parmezanu,
    2-3 paseczki czerwonej papryki,
    2-3 łyżeczki posiekanego szczypiorku,
    sól, pieprz, ostra papryka do smaku,
    oliwa lub olej rzepakowy do wysmarowania foremek,
Wystaw ocenę:

4.5 (145 ocen)

Zobacz również:

Jajko Przystawki Przekąski

Babeczki (muffiny) jajeczne z cukinią, papryką i szczypiorkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Piekarnik rozgrzewamy do ok. 180-190 stopni. Jajka miksujemy z mlekiem lub roztrzepujemy widelcem w misce, dodajemy szczyptę soli, pieprzu i papryki. Warzywa kroimy w kostkę. Silikonowe foremki do babeczek nacieramy tłuszczem i układamy składniki, zalewamy masą jajeczną. Pieczemy przez około 20 minut, do ścięcia jajek. Smacznego!

Porady

Czas pieczenia musimy dostosować do swojego piekarnika.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować