Babeczki imprezowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.TARTALETKI:
Podane składniki siekamy ze sobą i zagniatamy szybko elastyczne ciasto,ewentualnie podsypując odrobiną mąki. Zawijamy je w folię i wstawiamy do lodówki na 40 minut. Po tym czasie rozwałkowujemy i wylepiamy nim foremki do tartaletek. Spód i boki nakłuwamy widelcem i pieczemy w 190-200 stopniach przez około 13-15 minut (góra)
2.KREM: Mąkę ziemniaczaną,tortową, kakao i cappuccino wymieszać z pół szklanką mleka. Resztę mleka zagotować z cukrem. Wlać mieszaninę mąki i mieszać aż zgęstnieje. Ostudzić. Gdy budyń cappuccino będzie już zimny zmiksować go z kostką masła.
3.Dno tartaletek smarować odrobiną kwaśnego dżemu. Potem wypełniać je kremem cappuccino przy pomocy rękawa cukierniczego.
Kiwi obrać, pokroić w plastry,które następnie dzielimy na trójkąty. Żurawinę dzielimy na połówki. Owocami ozdabiamy krem. Chłodzimy w lodówce.
Porady
By zużyć cały krem cappuccino trzeba będzie upiec babeczki z podwójnej porcji ciasta lub dokupić gotowe korpusy babeczek.
Zamiast kiwi i żurawiny mogą być inne kwaśne owoce, lub winogrona.
Komentarze