Babeczki Imprezowe

0 (0 ocen)

Czy w imieniny, czy w Sylwestra, nikt im się nie oprze!

Składniki:

  • TARTALETKI:
    300 g mąki
    3/4 szklanki cukru pudru
    150 g zimnej margaryny
    3 żółtka
    1-2 łyżki lodowatej wody
    szczypta soli
    KREM:
    0,5 l mleka
    niecała szklanka cukru
    po 2 czubate łyżki mąki ziemniaczanej i tortowej
    3 łyżki cappuccino
    0,5 łyżeczki kakao
    1 kostka margaryny PALMA
    DODATKOWO:
    3 kiwi
    garść suszonej żurawiny
    słoiczek kwaśnego dżemu

Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Tarty Tartaletki Desery Cappuccino

Babeczki imprezowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. TARTALETKI:
    Podane składniki siekamy ze sobą i zagniatamy szybko elastyczne ciasto,ewentualnie podsypując odrobiną mąki. Zawijamy je w folię i wstawiamy do lodówki na 40 minut. Po tym czasie rozwałkowujemy i wylepiamy nim foremki do tartaletek. Spód i boki nakłuwamy widelcem i pieczemy w 190-200 stopniach przez około 13-15 minut (góra)
  • 2. KREM: Mąkę ziemniaczaną,tortową, kakao i cappuccino wymieszać z pół szklanką mleka. Resztę mleka zagotować z cukrem. Wlać mieszaninę mąki i mieszać aż zgęstnieje. Ostudzić. Gdy budyń cappuccino będzie już zimny zmiksować go z kostką masła.
  • 3. Dno tartaletek smarować odrobiną kwaśnego dżemu. Potem wypełniać je kremem cappuccino przy pomocy rękawa cukierniczego.
    Kiwi obrać, pokroić w plastry,które następnie dzielimy na trójkąty. Żurawinę dzielimy na połówki. Owocami ozdabiamy krem. Chłodzimy w lodówce.

Porady

By zużyć cały krem cappuccino trzeba będzie upiec babeczki z podwójnej porcji ciasta lub dokupić gotowe korpusy babeczek. Zamiast kiwi i żurawiny mogą być inne kwaśne owoce, lub winogrona.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować