babeczki cytrynowe

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

proste babeczki z nutą cytryny

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • mąka pszenna-2,5 szkl
    proszek do pieczenia - 2 łyżeczki
    margaryna - 25 dag
    cukier - 3/4 szkl
    cukier waniliowy - 2 łyżeczki
    jajka- 6 szt
    olej - 7 lyżek
    skórka otarta z 1 cytryny
    kisiel cytrynowy w proszku - 2 op
    LUKIER:
    cukier puder - 7 łyżek
    sok z cytryny - 2 łyżki
    gorąca woda - 1 łyżka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Babeczki

Babeczki cytrynowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Margarynę ucieramy mikserem na puszystą masę, wsypujemy stopniowo cukier i cukier waniliowy.
    Miksujemy dalej, następnie dodajemy po 1 jajku, następnie wlewamy stopniowo olej, dodajemy skórkę startą z cytryny oraz przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i kisiel w proszku.
    Dokładnie miksujemy, by składniki dobrze sie połączyły.
    Ciasto przekładamy do foremek na babeczki i wstawiamy do nagrzanego do 180stC piekarnika.
    Pieczemy ok 20 minut.
    Wystudzone babeczki smarujemy lukrem
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cytryna Jajka kurze Olej Mąka Kisiel

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie Przekąska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować