Sałatka z roszponką i pieczoną makrelą

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Zapraszam na smaczną, lekką sałatkę z warzyw i pieczonej makreli. Polecam na śniadanie lub kolację.

  • 30 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • garść roszponki
    1 płat pieczonej makreli
    kilka rzodkiewek
    1 cebula dymka
    1/3 czerwonej papryki
    1 łyżka miodowego dresingu
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Sałatka z roszponką i pieczoną makrelą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Roszponkę myjemy i odsączamy, układamy na talerzu. Warzywa myjemy i osuszamy z wody. Cebulę obieramy i kroimy w kostkę, szczypiorek kroimy na drobno. Paprykę kroimy w kostkę, rzodkiewki w półplasterki, rybę na mniejsze kawałeczki.
    Pokrojone warzywa i rybę układamy na roszponce, polewamy dresingiem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Papryka Roszponka Rzodkiewka

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować